INT CH SCHH3 IPO3 ZVV2 FH2 FPR3 ZPU2 ZM
Guido z Psarskiego Siola "Guido"

Fawn briardiuros
13.1.2000 - 13.6.2011 (kasvainsairaus)
Lonkat A/A, silmät ERG-terveet, CSNB-terve
65 cm, Bon. 5EH-A5/5
Kasvattaja: Iwona Gisterek, Puola
Omistaja: Lenka Lodrová, Tsekki


Guido z Psarskiego Siola on tsekkivanhemmista Puolassa syntynyt briardi, joka on palkittu parhaana käyttöbriardina kotimaassaan Tsekeissä vuosina 2002 - 2005.

Koekentillä Guido suoritti hieman alle kaksivuotiaana suojelukokeen 1-luokan sekä kansainvälisen (IPO), saksalaisen (SchH) että tsekkiläisen (ZVV) koeohjeen mukaan. Kahdessa ensinmainitussa lajissa kahden seuraavan vuoden aikana Guido läpäisi 2-luokan ja suoritti ylimmästä luokasta koulutustunnukset IPO3 ja SchH3. Tsekkiläisestä suojelukokeesta Guido teki hieman myöhemmin tuloksen ZVV2. Typistysrajoitusten vuoksi Guido ei ole voinut vuodesta 2005 alkaen enää osallistua kokeisiin kotimaassaan.

Suojelukokeiden jälkeen Guido on keskittynyt peltojälkilajeihin, joista se on suorittanut IPO-kokeen jälkeä vastaavan kokeen FPr3 ja erikoisjälkikokeen FH2. Briardien maailmanmestaruuskisoissa vuonna 2007 Saksan Bauschlotissa Guido sijoittui erikoisjäljellä parhaana briardina muiden ranskalaisten paimenkoirarotujen joukossa toiseksi. Seuraavana vuonna Ranskan Falckissa sijoitus oli parhaana briardina kolmas ja vuonna 2009 Luxenburgin Schifflangessa jälleen toinen.

Briardien tsekkiläisessä jalostustarkastuksessa Guido kävi kolmevuotiaana tuloksella 5EH-A5/5. Tyyppi ja koko olivat ihanteelliset (5), luonne itsevarma, peloton, tasapainoinen ja vilkas (A) ja vapaaehtoisessa suojeluosuudessa ote, kuormitettavuus ja rohkeus erinomaiset (5/5). Ulkomuodon osalta huomautettavaa oli silmien värissä (E) ja kaulan pituudessa (H).

Näyttelyissä Guido on saavuttanut kansainvälisen, Tsekin, Slovakian, Puolan, Unkarin ja Itävallan muotovalionarvon. Guidolla on lonkkatulos A/A (Tsekki) ja silmät ERG-tutkimuksessa terveet. CSNB:n osalta se on geneettisesti terve eli ei voi saada sairaita jälkeläisiä.

Guido kuoli yksitoistavuotiaana kasvainsairauteen. Novan Black Death R-pentueen lisäksi Guidolla on ainoastaan yksi jälkeläinen Slovakiassa.


Guidon sukutaulu
ICH IPO3 SCHH1 ZVV2
Amadeo Antisc Avalanche
A/A CSNB-terve
CH
Quemao du Domaine des Cypres
A/A
CH Brutus du Lirio du Gevaudan A/A
Muscade du Domaine des Cypres A/A
CH
Hayde Jesed
A/A
CH SCHH2 Grand Filou de la Corse Sauvage A/A
CH IPO1 Eclaire z Ecolonu A/A
Aloisie Bar-Bar Beskydy
A/A
ICH IPO3 SCHH2 ZVV3
Best Alanco
A/A
ICH SCHH3 IPO3 Dragon de la Cruche d'Argile B
ICH IPO2 Eliana z Ecolonu
CH IPO1 ZVV1
Barna Jancar
A/A
ICH ZVV2 Eddy z Oříšků A/A
ZVV1 Besie Kezarm A/A