Uutiset

Uutiset 2023
Uutiset 2022
Uutiset 2021
Uutiset 2020
Uutiset 2019
Uutiset 2018
Uutiset 2017
Uutiset 2016
Uutiset 2015
Uutiset 2014
Uutiset 2013
Uutiset 2012
Uutiset 2011
Uutiset 2010
Uutiset 2009
Uutiset 2008
Uutiset 2007
Uutiset 2006
Uutiset 2005
Uutiset 2004
Uutiset 2003
Uutiset 2002
Uutiset 2001

Suomen tottelevaisuusvalio
20. MARRASKUUTA 2002

Novalle on vahvistettu Suomen tottelevaisuusvalion arvo. Pikku hippiäisestä tuli vain 2½ vuoden ikäisenä Suomen briardhistorian seitsemäs FIN TVA. Superia!


Valmennusrenkaan leiri
3. MARRASKUUTA 2002

Leireilimme tokon valmennusrenkaan ja PM-edustajien kesken talvisissa maisemissa Ylöjärvellä. Ohjelmaan kuului oman valinnan mukaan harjoituskoe tai yksittäisten ongelmaliikkeitten purkua ja korjausvinkkejä. Lisäksi teimme ryhmätöinä muutosehdotuksia nykyisiin kansallisiin tokosääntöihin (alo-voi) ja perehdyimme videolta Amsterdamin MM-kisojen suorituksiin ja arvosteluperiaatteisiin. Mukava motivaatiota kohottava viikonloppu!


Piirinmestaruuskisat
19. LOKAKUUTA 2002

Novan kanssa osallistuimme tokon piirinmestaruuskokeeseen Oulussa. Novan tekeminen oli tavalliseen tapaansa innokasta ja suorastaan räjähdysaltista, mutta istumisen nolla ja luoksetulon kuutonen läpijuoksusta veivät nyt tuloksesta paljon pisteitä. Saimme kuitenkin 1-tuloksen 260,5 pistettä, jolla sijoituksemme oli 5.


Tottelevaisuusvaliotulokset koossa
28. SYYSKUUTA 2002

Nova tokoili tottelevaisuusvalion arvoon oikeuttavan kolmannen erikoisvoittajaluokan 1-tuloksen. Tällä kertaa muutoin melko tasaisen pistesarjan notkahdukset olivat tuttu ongelmaliikkeemme tunnistusnouto ja bravuuriliikkeemme seuraaminen. Koe oli maapohjaisessa hallissa ja seuraamisessa mentiin neljä kertaa kohdasta, jonka Nova joka kerta väisti yäk-ilmeellä. Pisteitä kuitenkin reilun 1-tuloksen verran 284,5 ja nyt valiohakemusta täyttämään!


Novalle koulutustunnus JK2
14. SYYSKUUTA 2002

Nova jäljesti tänään koulutustunnuksen JK2. Takajälki ja yksi missattu välikeppi veivät 24 pistettä, joten meille niitä jäi 146. Esineruudussa tavarat löytyivät nopeasti, mutta villasukka oli niin hauska, ettei sitä olisi oikein malttanut heti pois antaa. Esineruudusta näin kahden pisteen vähennyksen jälkeen 28 pistettä. Novan tehokkaalla ja tarkalla tottissuorituksella tuli 98 pistettä ja kovasti kehuja niin tuomarilta kuin yleisöltä. Yhteensä siis 1-tulos 272 pistettä ja menolippu voittajaluokkaan.


Briardien syysleiri
1. SYYSKUUTA 2002

Vietimme Novan kanssa viikonlopun Suomen Briard ry:n Pohjois-Suomen paikallisjaoston leirillä Vaalassa kymmenen briardin ja kahdeksan omistajan kesken. Kauimpaa pohjoisen loistavat jälkimaastot tulivat kokemaan Annamari ja Blanco aina Espoosta asti. Jäljestyksen lisäksi ohjelmaan kuului esineruutua, tottista, valokuvausta ja kokoustelua unohtamatta kuumaa leirisaunaa ja makkaranpaistoa. Nova taitaa karistella upean Oulujärven rannan hiekkoja turkistaan vielä pitkään.


Koulutusleiri
25. ELOKUUTA 2002

Vietimme Novan kanssa viikonlopun Pohjois-Suomen dobermanniharrastajien järjestämällä koulutusleirillä. Poutaisessa säässä tutustuimme henkilöhaun alkeisiin ensin Timo Mäkelän ja sitten Hilkka Palosaaren johdolla. Viikonlopun aikana tehtiin myös parit purutreenit, tottista ja esineruutua. Kiitos kouluttajille, dobermanniväelle ja muutamalle osallistuneelle vääränrotuiselle leiriseurasta!


Erikoisvoittajasta 1-tulos
24. HEINÄKUUTA 2002

Valionarvo on nyt lähempänä kuin koskaan, sillä Nova sai toisen erikoisvoittajaluokan 1-tuloksen pistein 287. Melko huimassa tuloksessa oltiin muiden liikkeiten osalta kiinni, mutta valitettavasti paikallaistuminen meni makaillessa ja siitä 30 pisteen menetys. Reilu 1-tulos saatiin silti ja toinen kiinnitys tottelevaisuusvalionarvoon.


Agilitysta 0-tulos
21. KESÄKUUTA 2002

Novan toinen ja minun seitsemäs juhannusagilitytapahtuma Hailuodossa on takana. Illanvieton ja toimitsemisen ohessa kisasin Novan kanssa kaikki viisi starttia. Ensimmäisestä kisasta napsahti heti se odotettu merkintä uuteen kilpailukirjaan, sillä saimme 0-tuloksen, jolla sijoituimme toiseksi.


Tokovalmennusrenkaaseen
17. KESÄKUUTA 2002

Valintatulokset on saatu. Nova tuli yhdeksän tokokoirakon joukossa valituksi Suomen Kennelliiton tokovalmennusrenkaaseen. Hiphei!


Tokovalmennusrenkaan leiri
11. TOUKOKUUTA 2002

Pakkasimme koirat ja kamppeet Pipan autoon ja matkasimme tokoleirille Messilään. Osallistuimme Novan kanssa leirin yhteydessä pidettyyn Suomen kennelliiton tokovalmennusrenkaaseen hakeneitten näyttökokeeseen. Novalla oli juuri juoksu, joten sen piti oleilla alueella hieman tavallista rajoitetummin. Meidän tokoilu ei sujunut aivan parhaalla mahdollisella tavalla, mutta jäämme odottamaan valintatuloksia. Itse leiri sujui mukavasti ja koulutuskin oli tasokasta Sofie Åkerbergin ja Kjell-Gunnar Eggesvikin johdolla.


Briardien kevätpäivä
21. HUHTIKUUTA 2002

Novan kanssa vietimme keväisen iltapäivän Suomen Briard ry:n Pohjois-Suomen paikallisjaoston tapaamisessa. Muun ohjelman ohessa jaettiin paikallisjaoston kiertopalkinnot, joista Nova sai viime vuoden menestyneimmän käyttöbriardin pystin.


Agilitysta nollavoitto
14. HUHTIKUUTA 2002

Novan kanssa on juostu jo useampikin agilitystartti uudessa luokassa, mutta nyt saimme 2-luokasta ensimmäisen 0-tuloksen, jolla tuli myös luokkavoitto.


Erikoisvoittajasta 1-tulos
10. MAALISKUUTA 2002

Nova oli toisessa erikoisvoittajaluokan koitoksessaan taas oma vauhdikas itsensä hieman vaisumman ensimmäisen kokeen jälkeen. Liikkeistä ruutu meni tällä kertaa nollaksi, sillä ohjaaja ei muistanut, että voimaan tulleiden sääntöjen mukaan koiran häntä ei enää saa olla ruudun reunan ylitse. Muut liikkeet sujuivat hyvin, ja Nova sai tililleen 1-tuloksen pistein 260 ja ensimmäisen kiinnityksen valionarvoon.


Agilitytulokas
23. HELMIKUUTA 2002

Agilitykisoissa edustamamme Oulun seudun kennel- ja agilityseura palkitsi vuosikokouksessaan menestyneimmät kilpailijansa. Nova oli viime vuoden menestynein agilitytulokas eli kyseisenä vuonna agilityssa kilpailemisen aloittanut koira.


Vuoden briardit
22. HELMIKUUTA 2002

Viime vuoden menestyneimmät briardit palkittiin rotuyhdistyksen vuosikokouksessa. Nova oli viime vuoden menestynein agilitytulokas ja tokotulokas eli kyseisenä vuonna kilpailemisen aloittanut briard. Nova oli myös aktiivibriard eli eniten kilpailuihin, kokeisiin ja näyttelyihin osallistunut briard.