Uutiset

Uutiset 2023
Uutiset 2022
Uutiset 2021
Uutiset 2020
Uutiset 2019
Uutiset 2018
Uutiset 2017
Uutiset 2016
Uutiset 2015
Uutiset 2014
Uutiset 2013
Uutiset 2012
Uutiset 2011
Uutiset 2010
Uutiset 2009
Uutiset 2008
Uutiset 2007
Uutiset 2006
Uutiset 2005
Uutiset 2004
Uutiset 2003
Uutiset 2002
Uutiset 2001

Ronda 12 vuotta
20. JOULUKUUTA 2015

Tsekeissä asuva Ronda (Black Death Ronda) saavutti R-pentueesta ainoana 12 vuoden iän. Lämpimät onnittelut ikäneidolle! Rondan ja omistaja Lenkan päiviä vauhdittamaan on perheeseen tullut nyt 7 kuukauden ikäinen briardipentu Megi.


Remu ROP-pentu
6. JOULUKUUTA 2015

Remu (Black Death Happy Joe) vietti itsenäisyypäivää Helsingin Messukeskuksen hulinassa Voittaja Puppy Show'ssa. Kotiinviemisiksi tuli Maria Ebels-Heikensiltä PEK1 KP ja ROP-pentu. Onnea Remu & Johanna!


Remu VSP-pentu
25. LOKAKUUTA 2015

Remu (Black Death Happy Joe) kävi näytillä Lahden pentunäyttelyssä. Tarja Löfmanin arvostelemana Remun tuloksena oli PEK1 KP ja VSP-pentu. Onnea Remu & Johanna!


Treeniviikonloppu
5.-6. SYYSKUUTA 2015

Vietimme hienon treeniviikonlopun Ala-Temmeksellä tottistelun ja purujen merkeissä! Meikäläisistä mukana menossa olivat Varis ja viiden kuukauden ikäiset pennut Aino, Haloo, Luna ja Jäynä. Pentuja leikitti ja isompia koiria treenasi Markus Thölix ja tottelevaisuustreeneissä opasti Tiina Järveläinen. Pennut olivat hienolla alulla ja kovin päteviä pikkukoiria, ja Variskin otti oman mukavuusalueensa ulkopuolella muutaman aimo askeleen eteenpäin. Kiitokset viikonlopusta Janna ja Macke, Tiina, Minna ja osallistumisesta aktiiviset pentujen omistajat!


Äitsch welpensieger Sveitsissä
23. ELOKUUTA 2015

Äitsch (Black Death H) osallistui Sveitsin briardierkkariin eli SBBC-Clubshow'hun. Äitsch sai mukavan arvostelun, joskin liikkeistä ei voitu sanoa paljonkaan, sillä pentu "went crazy". Tuomarina toimi Ulrike Theumer ja pentuluokan voitolla Äitschistä tuli erkkarin Welpensieger. Congrats Prisca & Äitsch!


Varikselle JK3 ja rotumestaruus
23. ELOKUUTA 2015

Varis (Black Death Varis) teki komean JK3-tuloksen briardien, beussien, bouviereitten, mudien ja valkkareitten yhteisissä PK-mestaruuskisoissa Lapualla. Helteinen kisapäivä alkoi jäljellä, mistä Varikselle ainoana jälkikoirana kaikki kepit haastavalta taipaleelta. Kun esineruutukin sujui hienosti eli kaikki esineet nousi vauhdikkaalla työskentelyllä, niin pisteitä maastosta tuli 191. Iltapäivän helteessä tottiksessa jäävien asennot meni oikein, esteet meni oikein, tehtävät tapahtui ihan reippaasti, pienempiä virheitä jokunen, pisteet 94 ja kovasti kehuja kuinka oli kaunista katsella. Varikselle siis JK3 komealla 1-tuloksella 285 pistettä ja sijoitus 1. luokkansa ja koko päivän ainoalla jälkituloksella. Samalla tuli tietysti briardien jäljen rotumestaruus ja toinen kiinnitys käyttövalionarvoon, Yippee!


Muistoissamme Onni
10. HEINÄKUUTA 2015

Onni (Black Death Rubin) 20.12.2003 - 10.7.2015. Onni nukkui pois 10. heinäkuuta. Kasvainsairaus koitui myös Onnin kohtaloksi 11½ vuoden iässä. Lämmin osanotto Onnin perheelle ja kiitokset Onnin koko elämän mittaisesta huolenpidosta.


E'Bhen Ring2
13. KESÄKUUTA 2015

H-pentueen isä E'Bhen starttasi Ranskan ringin 2-luokassa. Kuvia


Variksen selkätulos
4. KESÄKUUTA 2015

Varis (Black Death Varis) kävi virallisissa selkäkuvissa tuloksella LTV0, VA0 ja SP0 eli lanneranka ja nikamat normaalit ja spondyloosin osalta yhä 6-vuotiaanakin terve!


Pennut maailmalla
4. KESÄKUUTA 2015

Variksen ja E'Bhenin pennut ovat löytäneet kodit ja kevään pentuprojekti on siltä osin ohitse. Urospennuista musta Black Death H eli Äitsch lähti Priscan koiraksi harrastamaan lumivyöryetsintää Sveitsiin, musta Black Death Happy Joe eli Remu tutustuttamaan Johannaa koiraharrastuksiin Haminaan ja fawn Black Death Hardi eli Jäynä tuomaan lisää haastetta harrastukseen Outille Oulaisiin. Mustista narttupennuista Black Death Hirondelle eli Tikru lähti Tean kaveriksi ja Tälli-tädin seuraajaksi agilitykentille Villähteelle, Black Death Hibou eli Luna aktivoimaan Kristiinaa muutaman briardittoman vuoden jälkeen Ouluun ja kaksikko Black Death Haloo sekä Black Death Hulotte jäivät meille Oulunsaloon pitämään arjen kiireisenä. Onnea matkaan elämän mittaiseen seikkailuun Ebikset!


Tällille toinen SERT-A
4. HUHTIKUUTA 2015

Huippuja tulosuutisia Joensuun agilitykisoista: Tea ja Tälli (Black Death Voici) nappasivat tililleen jo toisen SERT-A:n tuloksella -8,57 (etenemä 4,3 m/s) sijoitus 2. FI AVA:an tarvittavaa kolmatta SERT-A:ta pari voi tavoitella syyskuusta alkaen. Aivan hurjaa, onnittelut Tea & Tälli!


Pennut syntyivät
25. MAALISKUUTA 2015

Variksen ja E'Bhenin pennut ovat syntyneet! Pentulaatikossa Variksen siipien suojissa mönkii seitsemän pientä pirteää briardi-ipanaa. Pentueessa on neljä tyttöä ja kolme poikaa, yksi pojista on fawn.


Nova 15 vuotta
14. MAALISKUUTA 2015

Varsinainen teräsmummo, meidän briardien Siiri "Äitee" Rantanen, Charone Gasaron eli Nova täytti huimat 15 vuotta! Kuudestoista vuosikin on lähtenyt käyntiin samaan tyyliin kuin Siiri Rantanen kommentoi haastattelussa 90-vuotispäivänään: "Mie mennä hetkuttelen menemään niin pitkälle, kun voi. Joka aamu käyn noin tunnin kävelylenkin ja pyöräilen myös. Ei nyt kovaa vauhtia mennä, mutta mennään kuitenkin. Raikas ilma tuo hyvän mielen päivään."


Muistoissamme Ränni
13. MAALISKUUTA 2015

Ränni (Black Death Ranny) 20.12.2003 - 13.3.2015. Meidän Ränni-rakas lähti yllättäen tähdeksi taivaalle. Voi miten nopeasti ja arvaamatta kaikki voikin muuttua. Ränni sairastui kirjaimellisesti yhdessä yössä, ja kaikki akuutit, tavallisimmat vaihtoehdot pois suljettua todennäköiseksi syyksi ultrassa nähtiin kasvainmassa maksassa. Mitään vaihtoehtoja ei tietysti tilanteessa ollut. Tätä on kauhean vaikea hyväksyä, kun ei tähän yhtään ollut osannut varautua...


Pentuja tulossa / puppies expected!
24. HELMIKUUTA 2015

Variksen (Black Death Varis) vyötärö ja vatsalinja ovat saaneet hieman uutta muotoa, nisät ovat käyneet pinkeiksi ja meno on kovasti rauhoittunut, joten pentuja on arvatenkin tulossa! Briardin pentuja yhdistelmästä E'Bhen Noir del Pata Viento & Black Death Varis odotetaan siis syntyvän maaliskuun viimeisellä viikolla! / We expect briard puppies at end of March from working parents E'Bhen Noir del Pata Viento and Black Death Varis!


Vuoden briard -kilpailut
6. HELMIKUUTA 2015

Varis (Black Death Varis) on kolmen harrastusvuoden jälkeen kolmannen kerran peräkkäin vuoden PK-briardi Suomessa! Rotuyhdistyksen Vuoden Briard 2014 -kilpailuissa meidän Mustasurma-tiimiin tuli myös muita hienoja sijoituksia. Tälli (Black Death Voici) ja Tea menestyivät monipuolisesti, sijoittuen toiseksi Agilitybriard, Tokobriard ja myös Berger de Brie -kilpailussa. Lämpimät onnittelut Tea! Lisäksi siskosten äitikoira Ränni (Black Death Ranny) sijoittui toiseksi Veteraanibriardeissa ja meidän pieni Black Death -briardien joukko (Ranny, Varis, Voici, Voodoo & Voyou) myöskin toiseksi kasvattajien Pentupytty-kisassa.


Astutusmatka Ranskaan
30. TAMMIKUUTA 2015

Variksen (Black Death Varis) juoksu alkoi vuoden 7. päivänä, joten tammikuun loppupuoliskolla teimme riiuureissun Ranskaan. 2500 km matka taittui kolmessa päivässä Ruotsin kautta kahdella laivamatkalla tauotettuna. Perillä Maurepas'ssa Varis pääsi treffailemaan tositarkoituksella Ringissä ja Mondioringissä menestyksekkäästi kilpailevaa E'Bheniä (E'Bhen Noir del Pata Viento), ja tuliaisina toivomme maaliskuun loppupuolella syntyvän "The Third Teamin" pieniä Mustasurma-ipanoita!